Doğal Yollarla Saç Rengi Açma

Share:

Kadınlar her zaman saçlarında daha koyu renkler istemezler bazende saç renklerini açmak ve daha parıltılı yapmak isterler. Sizde saç renginizi açmak isterseniz bu yazımız tam size göre ve okumaya devam edebilirsiniz. 


Saç Renginizi Açmak İçin Yöntemler



Saçlar genelde saç açıcılar ile kimyasal olarak açılır, ancak bu açıcılar ile oksidan saça ve saç derisine zarar verdiği için çoğu zaman açılmaya çalışılan saçlar yanabiliyor. Bu durumda bir çok kadın doğal yöntemlerle saç açmaya çalışıyorlar. İşte bu yazımda sizlere doğal saç açma yöntemlerinden bahsederek saçlarınıza zarar vermeden nasıl açabileceğinizi aktaracağız. 

Bira ile Saç Rengi Açmak



Bira ile saç rengi açılıyor, bu insanların çok uzun zamanlardan beri kullandıkları bir yöntem. Biranın kokusu bazı insanlar için kötü olsa da özellikle filtrelenmemiş bira, saçınızı parlatmak ve rengini açmak için kullanılır. Birayla saç renginizi açmak için güneşli bir günde filtrelenmemiş birayı bir kaba boşaltın, içerisine iki çay kaşığı c vitamini (l-ascorbic acid) ilave edin ve saçlarınızı birayla iyice yıkadıktan sonra saçlarınızı sıkın ve güneşte biraz bekleyin. Sonra duşunuzu alın birayla saç açma işlemini haftada iki ya da üç kez tekrarlayabilirsiniz.

Oksijenli Su ile Saç Rengi Açmak


Oksijenli su en etkili saç açma yöntemlerinden birisi. Ama baştan peşin peşin söylemek gerekirse yıpratıyor. Ayrıca oksijenli suyu iyi ayarlamak lazım kızlar. Oksijenli su yani kimyasal adıyla hidrojen peroksit (H2O2) 2 civarında bir ph'a sahiptir. Yanlız oksijenli suyu saf sürmeyiniz, Bir su bardağının içerisine oksijenli suyu koyun ve üzerine içme suyu doldurun. Oksijenli suyu saça saf sürmeyiniz. Hazırladığınız karışımı sürüp 1-2 saat saçınızda bekletip sonra yıkayın. Saçınızdaki hasarı azaltmak için saç kremi sürmeniz daha etkili olur. Yazının sonunda size en etkili saç rengi açma tekniğini anlatacağım. Orada da oksijenli su kullanacağız.

Papatya ve Hindistan cevizi Yağı ile Saç Rengi Açmak

Papatyanın saç rengini açtığı bilinen bir maddedir. Papatya bitkisinin saç rengini açtığı herkes tarafından bilinir. Bu maskeyi uygulamak için; iki avuç kuru papatyayı bir su bardağı kaynar suyun içine atarak yarım saat demleyin. Demlenen su ılık hale geldikten sonra; iki yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve iki çay kaşığı saf c vitamini ilave ederek, saçlarınıza uygulamalısınız. Karışım saçlarınızda üç saat kalabilir. Sonrasında saçınıza biraz oksijenli su sürüp üzerine saç kremi uygulayın ve 10 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayın. Papatya ve hindistan cevizi yağı ile birlikte saçlarınız doğal bir şekilde açılacaktır.


Kuru papatya bulamazsanız doğal malzemeler satan yerler, marketler veya aktarlarda bulabileceğiniz papatya çayını da kullanabilirsiniz. Bir su bardağı kaynayan suyun içine 5 adet papatya çayı atarak demleyiniz. Soğuyan suyu saçlarınıza sürün ve dışarı çıkıp güneşte 50-60 dk. civarında kurumasını bekliyoruz. Bu işlemi saçlar istenen renk tonuna gelene kadar her gün tekrar uygulayabilirsiniz


Bal ile Saç Rengi Açmak

Balın saç rengini açan bir madde. Aslında Saç rengi açmada çok etkili bir malzeme değil ama özellikle oksidan, açıcılar veya oksijen suyu gibi malzemelerden sonra besleyici özellikleri ile saç verilen zararı azaltmada kullanılabilir. Özellikle oksijenli su kullandıktan sonra saçı yıkamaya geçmeden 15 dakika önce saça süreceğiniz bal ve yağlar saçınızdaki hasarı da en aza indirmenize yarar.


Limon ile Saç Rengi Açmak


1 su bardağı suyun içine, yarım limon suyu sıkılır. Karışımın etkisini arttırmak için içerisine 2 çay kaşığı c vitamini ilave edebilirsiniz. Saçınızı bu karışımla iyice sildikten sonra Islak haldeyken güneşe çıkıp bir saat beklemelisiniz. BU karışımı cildinize sürmemeye özen gösterin, çünkü limonlu su güneşe çıkınca cildinizde lekelenme yapabilir. Limon saç renginin doğal yollardan açılmasını sağlar. Saçlarında tatlı bir ışıltı isteyenler için saçlarınızı parlatmakta da kullanılabilen bir madde limon. Ancak saç bakımının aksine cilt bakımında limon çok sık kullanılır ama peşin peşin söyleyeyim limon cildinize iyi gelmek zarar verebilir.


Bu konuyla alakalı olarak en etkili yöntem olan boyalı saçlar nasıl yıkanır yazıma bakabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Merhaba. Oksijenli su nedir. ? Başqa nerelerde kullanılır? Ben türk deyilim de. Bilmiyorum oksijenli suyu. Bunu açıjlarmısımız rica etsem. Bi de saçım siyah ama hiç boya yok. Bu yontemlerle açılırmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oksijenli su eczanelerde satılan cilt dezenfekte etmekte kullanılan ozonlu sudur. saçınız bu yöntemle açılır

      Sil