Saç Nasıl Boyanır

Share:

Aslında saç boyama işlemi sanıldığından daha basittir. Genelde saçın nasıl boyanacağı çoğu kadın tarafından bilinse de , saçlarınızı boyarken farklı renk tonları ile karşılaşmamak , boyayı saçlarınızda az tutarak boya tonunu ayarlayamamak veya boyayı saçlarda fazla tutarak saçların hasar görmesine neden olmak yapılan hatalar arasındadır. Bizler bu yazıda saç boyamak ile ilgili her bilgiyi vererek bu ve buna benzer durumlar ile karşılaşmamanızı sağlayacağız. 


Evde Saç Boyama


Saç boyamak göründüğü kadar kolay ve basit bir işlem değildir. Hele saçınızı evde boyayacaksanız oldukça dikkatli ve bilinçli olmalısınız. Önce evde saç boyamaya karar vermeden önce saçınızın uçlarında kırık var mı? saç kestirme lazım mı buna bakın, kırık ve yıpranmış saçlara yapılan boyalar saçınıza oldukça fazla zarar verir. Saç kırıklarınız ya da yıpranmış saç telleriniz varsa saçlarınızı düzelttirin. Saç telleriniz ince ve kuru ise boyama işleminden bir gün öncesinden bakım yapın. Kuru ve hasarlı saçların güçlenmesi için keratin, b5 vitamini, güneşin etkilerini daha aza indiren ve korumaya yarayan e vitamini, nemlenmesi için avokado yağı ve hindistancevizi yağı içeren ürünler oldukça faydalı olacaktır.


Daha önce hiç kalıcı boya denemediyseniz önce geçici bir boya seçmeniz veya saçınızın ucunda bir tutam kadar alanda bu boyanın saçınızdaki etkilerini gözlemlemeniz iyi olacaktır. Saç boyarken istenmeyen bir sonuç aldığınızda geri dönmeniz kolaylaşır. 

Saç Boyalarına Dikkat


Eskiden insanlar saç boyalarını kendileri hazırlarlarken, günümüzde saç boyaları hazır halde satılmaktadır. Ayrıca doğal olan yada kına karışımı olarak adlandırılan boyalar da vardır ve bu saç boyalarının uygulaması ve hazırlanması biraz zaman alabileceği gibi, istenilen sonuçları vermeleri oldukça zordur.


Saç boyanacağı zaman beğenilen saç rengi için boya karışımı hazırlanır, doğru saç renkleri seçmek önemlidir. Saç rengi seçerken cilt tonunuza, kıyafet seçimlerinize uygun ve çok uç tonlar seçmemeniz faydalıdır. Çünkü istenmeyen sonuçlardan sonra saçı tekrar tekrar boyamak saçlarınıza zarar verir. Saç boyası karışımları genellikle kuaförlerin istediğimiz rengi bulabilmek için hazırladığı ürünlerdir ancak bu karışımı hazırlamak ve istenilen rengi tutturmak zor olduğu için özellikle saç boyama teknikleri konusunda acemi insanlardan uzak durmalısınız. Bu iş çok ciddi ustalık ister ve sizi temin ederim ki, o kuaförlerin çoğunda bu tecrübe yoktur. Bilinçsizce hazırlanan karışımlar saçımızı berbat eder ve gene tecrübeyle sabit her iki işlemden birisi istenilen sonucu genelde vermez.



Saç Boyamadan Önce Yapılması Gerekenler





Saç boyamadan önce yapmanız gerekenleri sıralayacağım. Ancak herşeyden önce ve önemli olan konu saçınızı gerçekten boyamak istediğinize emin olmanızdır. Gergin, stresli ve sinirli zamanlarınızla bir hışımla saçlarınızı kestirmek veya boyatmak sizi mutlu etmez, aksine daha fazla üzülmenize neden olabilir. Sonradan kendinize kızmak istemiyorsanız veya kuaföre beddua etmek istemiyorsanız, mümkün mertebe kesin karar verdikten sonra saçlarınızı boyayın.

  • Boyaya başlamadan önce mutlaka kullanım kılavuzunu iyice okuyun. O kılavuzlar deneyim ve tecrübelerle hazırlanır, unutmayın bildiğinizi okumak yerine kılavuzu okumanız daha mantıklıdır. 
  • Saç boyama işlemini yanlız başınıza yapmayın yanınızda muhakkak birisi olsun, bu hem işinizi kolaylaştırır hem de bazı alerjik durumlarda müdahale daha rahat olur. Ayrıca saçlarınızı boyamaya başlamadan önce bütün gereçlerin tam olduğundan emin olun. 
  • Saç boyalarının adı üzerinde boya olduklarını unutmayın, yeni kıyafetlerinizi bu işlemde heba etmemek için eski bir pijama vb giyinin ve sadece saç boyamada kullandığınız bir havlu veya çöpe gidecek eski bir havlu kullanın. 
  • Boyanın cildinize temas edeceği noktaları korumak için elinizde varsa shea butter yağı yoksa vazelin sürün. Ayrıca saç derinize uygulama öncesi saçlara bulaştırmamak kaydıyla süreceğiniz yağlar saç derisi alerjilerini çok azaltır. 
  • Boyayı mutlaka eldivenle sürün. Sonuçta sürdüğünüz şey bir boya ve ellerinize bulaşmaması lazım. Bir başka konu tırnaklarınız veya boyama işlemi eldiveni yırtabiliyor, bu yüzden iki eldiveni üst üste takmak oldukça faydalı olur. 
  • Saçları bölerken veya boyayı saça yaymaya çalışırken ağzı geniş tarakları tercih edin. 
  • Cilde kazayla bulaşan boyayı zaman kaybetmeden, ıslak mendil, cilt temizleyicili pamuk vb. maddeler ile sıcağı sıcağına silin. 
  • Rengin tutması için kılavuzda yazan zamanlamaya dikkat edin ve saatinizi buna göre ayarlayın. 

Saç Boyarken Yapılan Hatalar


Saç boyarken yapılan hatalar geri dönüşü olmayan şeylerdir bu yüzden mümkün mertebe dikkatli olmaya özen gösterin.

  • Saçınız açık kahverengiden daha koyuysa renk açıcı, ağartıcı ya da sarartıcı maddeler kullanmayın. Aksi takdirde saçınız turuncu olur. Unutmayın saç açma işlemleri oldukça nazik işlemlerdir bu yüzden dikkatli olmalısınız. 
  • Cereyan yapan bir yerde ya da ısıya yakın yerlerde boya işlemi yapmayın. Ortam sıcaklığı boya kalitesini çok etkiler; ayrıca saçımı boyayacam diye hasta olmayın. 
  • Bekleme sırasında telefonla konuşmayın, sosyal medyaya dalmayın, instagrama girmeyin, kıyafet bakmayın, kısacası zamanı kontrol edin. Çünkü zamanında yapılmayan sonlandırma işlemleri saçlarınızı yakabilir veya türlü durumlara yol açabilir. 

Yazımız saçlarınızı boyarken umarım sizlere faydalı olacaktır. Yazımızda aklınıza takılan soruları sorabilir, yorumlar kısmına düşüncelerinizi yazabilirsiniz. 

Hiç yorum yok