Boyalı Kuru Saçlara Hindistan Cevizi Yağı

Share:

Biliyorsunuz hindistan cevizi yağı tıpkı badem yağı ve zeytinyağı gibi son zamanlarda oldukça moda olan yağ, bende bu konuda sizin için hindistanceviziyagi.org sitesinden bir makale yayınlıyorum umarım faydalı olur. 


Hindistan Cevizi Yağı Boyalı ve Kuru Saç Bakımı


Saçlarınızı boyalı veya yeni boyattıysanız eğer ekstra saç bakımı yapmanız bir gereklilik. İşte boyalı saç bakımında kullanılacak en iyi yağlardan birisi hindistan cevizi yağıdır. Katı halde bulunan hindistan cevizi yağı yapısında bulunan yağ asitleri ile boyalı yıpranmış ve kuru saçların bakımında bir çok kadının vazgeçilmezi. Ülkemizde çok bilinmeyen bu yağ ile boyalı saçların bakımını yaparsanız hidrojen peroksit gibi açıcılar ve boyaların saç üzerindeki olumsuz etkilerini azaltabilirsiniz.


Boyalı Saç Bakımı 

Saç boyama sonucu saç telleri çeşitli açılar ve boyalar yüzünden yıpranır. Boyalı yıpranmış ve kuru saçların bakımında en önemli etmen saç tellerinin ihtiyaç duyduğu nemi sağlamaktır. Genellikle saç bakımında dimethicone yazan silikon ve türevleri bu işlev için kullanılır ancak silikonlu ürünler ilk başlarda oldukça iyi etkiler bırakmasına rağmen ilerleyen zamanlarda saça bakım yapmadığı ve günü kurtardığı anlaşılır. Kadınların bitmeyen çilesi saç bakımının en önemli nedenlerinden birisi yapılan bakımların aslında saça anlık çözümler sunmasıdır.

Saçınızda kalıcı bir bakım yapmak için saç tellerinizin ihtiyacını bilmeli ve ona göre bakımlar yapmalısınız. Yoksa saç bakım kozmetikleri mucizevi değillerdir ve sundukları çözümlerin çoğu kalıcı değil geçicidir. Ayrıca unutmayın ki bu geçici çözümler daha büyük saç sorunları yaratarak size dönerler.


Saç Teli 

Saç boyamak genelde saç telleri üzerindeki keratinel tabakaya zarar verir. Saç telini çevreleyen bu tabakanın zarar görmesi saçların kuru ve yıpranmış görüntü sergilemesini sağlar. Bu tarz saçlar koparak dökülmeye en müsait saç tipleridir. Yıpranmış saçlar koparak dökülürler. Silikon (dimethicone) içeren saç bakım ürünleri saç tellerindeki bu yıpranmayı onarmazlar. sadece saç tellerini kaplayarak saçınızın daha yumuşak gözükmesini sağlarlar. Oysa yıpranmış bir saç teli gerekli bakımlar yapılmazsa koparak dökülür.

Bir çok kadın saçlarının yanmasından iyice kötüleşmesinden ve tülerik görüntüden şikayet etmektedir. peki nedir tülerik veya tiftik görüntü dedikleri hadise.

Tülerik Saç Yıpranmış saç tellerinden dolayı saçta oluşan tiftik tiftik olma durumu veya tülerik görüntü bir çok kadının ciddi problemi. Tülerik saçın en önemli nedeni saç tellerinin kuruması ve elektiriklenme. Özellikle kurumuş ve yıpranmış saçlarda meydana gelen bu elektiriklenmeyi önlemek için plastik tarak ve fırçalar kulanmamalısınız. Plastik fırçalar saçlardaki elektiriklenmeyi artırarak saçları daha fazla yıpratır.

Boyalı Saç Bakım Önerileri 




Saçınızdaki sorunları gidermek için kalıcı çözümler üretmelisiniz. Saç kremleri, fön suları, vb saç kozmetikleri saçlarınızdaki bu sorunu çözmeyecektir. Boyaşı yıpranmış kuru saçlar için yapılabilecek en ideal bakımlar yağ bakımlarıdır ve hindistan cevizi yağı boyalı saçlar için gerçekten kalıcı ve olumlu bir bakım yapar.

Saçınıza yıkanmadan yarım saat önce hindistan cevizi yağını saf olarak sürebilirsiniz. böylece yağ saçınıza derinlemesine işleyerek saçta yapılandırıcı bir bakım yapar. Saçınıza yağ bakımı yaptıysanız eğer bakımdan sonra saçınızı direkt yıkamak yerine bir miktar saç kremini sürmeniz ve ondan sonra duş almanız saçlarınızdan yağı daha kolay arıtmanızı sağlayacaktır.

Hindistan cevizi yağına jojoba yağı ilave ederseniz daha iyi bir saç bakımı yağı elde etmenizi sağlayacaktır, ayrıca bu yağların içerisine e vitamini ilave etmeniz durumunda saçlarınızdaki yıpranma 2-3 bakımdan sonra oldukça azalır. Ancak burada hemen hatırlatalım ki e vitamini ampulleri %6 oranında e vitamini içerir. Saf e vitamini bal kıvamında koyu kestane renginde bir maddedir. piyasada 10 ml 15 liradan alabilirsiniz.


Saçlarınıza yağ bakımından sonra saf d-panthenol yani b5 vitamini sürmeniz durumunda b 5 vitamini saçlarınıza yapılandırıcı bakım yapacak saç tellerinizdeki yıpranmayı onaracaktır.







Hindistan cevizi yağı ile saç bakımı konulu alıntı yazım burada bitiyor. Bir diğer saç bakımı yazım olan boyalı saçlar keratin bakımı yazıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok