Boyalı Saçlar İçin Bakım Maskesi

Share:

Saç boyamak kadar saç boyadıktan sonra saçlara bakım yapmakta önemlidir. Özellikle saç boyadıktan sonra saçlara kuruma eğiliminde olacağı için saç bakımını aksatmamak saçların hasar görmesini engelleyecektir. Bu yazımızda saç boyalı saçlarınıza bakım yaparken kullanabileceğiniz bakım maskesini bulabilirsiniz. İyi okumalar dileriz. 

Boyalı Saçlara Bakım Maskesi





Çoğunlukla beyazları kapatmak veya güzelleşmek adına kendi saç rengini değiştirmek isteriz. Günümüzde bunu sadece bayanlar değil erkekler de sıklıkla yapmaktadır. Saçlar boyanırken kullanılan malzemelerin içeriğindeki kimyasalların, saçın yapısına zarar verdiği de bir gerçektir.   Saçlarınızı sürekli boyadığınızda boyanın içerisinde bulunan bu kimyasallardan dolayı proteinler canlılığını yitirir ve saçlar matlaşır. Saç boyaları size istediğiniz görünümü verirken, saçlarınız da sizden ekstra bakım gerektirmektedir. En kaliteli saç boyalarının bile saçları kuruttuğu, canlılığını ve parlaklığını kaybettirdiği unutulmadan, sağlıklı saçlar için bir takım bakım uygulamaları yapmak çok önemlidir.

Boyalı Saç Bakımı


Saç boyama sonucu saç telleri çeşitli açıcılar ve boyalar yüzünden yıpranır. Boyalı yıpranmış ve kuru saçların bakımında en önemli etmen saç tellerinin ihtiyaç duyduğu nemi sağlamaktır. Genellikle saç bakımında dimethicone yazan silikon ve türevleri bu işlev için kullanılır ancak silikonlu ürünler ilk başlarda oldukça iyi etkiler bırakmasına rağmen ilerleyen zamanlarda saça bakım yapmadığı ve günü kurtardığı anlaşılır. Kadınların bitmeyen çilesi saç bakımının en önemli nedenlerinden birisi yapılan bakımların aslında saça anlık çözümler sunmasıdır.

Saçınızda kalıcı bir bakım yapmak için saç tellerinizin ihtiyacını bilmeli ve ona göre bakımlar yapmalısınız. Yoksa saç bakım kozmetikleri mucizevi değillerdir ve sundukları çözümlerin çoğu kalıcı değil geçicidir. Ayrıca unutmayın ki bu geçici çözümler daha büyük saç sorunları yaratarak size dönerler.


Boyalı Saçlar İçin Bakım Maskesi Tarifi


Gliserinin saçı yumuşatıcı etkisi, Keratin, E ve B5 vitaminlerinin onarıcı ve koruyucu özelliği ve özellikle her saç bakım ürününde olmasıyla ürünün kalitesinin ölçüldüğü Hindistan Cevizi yağının saça kazandırdığı parlaklığı bir maske uygulaması olarak bir araya getirecek ve en fazla iki uygulamada sonuçlarını bariz biçimde göreceğiniz boyalı saç bakım maskemiz için malzemelerizim şunlar: 


  • Doa keratinli maske 2 yemek kaşığı 
  • Gliserin 1 çay kaşığı 
  • B5 vitamini 1 çay kaşığı 
  • Keratin 1 çay kaşığı 
  • E vitamini 1 çay kaşığı 
  • Hindistan cevizi yağı 1 tatlı kaşığı 


Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bir fırça yardımıyla saç diplerinizden başlayarak boya sürer gibi sürün. Saçta sürülmemiş yer kalmayacak şekilde kalan malzemeyi tüm saça sürün. Parmaklarınızla ovalayarak iyice yedirin. Saçınızı varsa bone yok ise kadın yaratıcılığına bağlı bir biçimde poşetle güzelce hava almayacak biçimde sarın.. 15 dakika saat beklettikten sonra yıkayın. Durulama suyuna elma sirkesi ilave ederseniz saçlarınız daha canlı ve parlak olacaktır. Haftada 1 kere uygulamanız önerilmektedir.


Ayrıca yıpranmış saç keratin bakımı ve boyalı saç bakım yağı yazılarıma da bakabilirsiniz.

Yazımız burada bitiyor, sizde görüş soru ve yorumlarınızı aşağıdaki butonları kullanarak insanlarla paylaşabilirsiniz. Yazımızı beğendiyseniz sosyal medyada paylaşarak daha fazla insana ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Vakit ayırarak bizi okuduğunuz ve yorum yaptığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok