Boyalı Saçlar İçin Bakım Yağı

Share:

Saçları boyamanın saçları kuru yaptığını daha öncede belirtmiştik. Fakat boyalı saçlardaki kurumaya karşı çözüme çok değinmemiştik. Bu yazımızda boyalı saçlarınızı kurumaya karşı korumak adına nasıl bakım yapacağınızı aktaracağız ve bu bakımı doğal yağlarla yapmanızı sağlayarak saçlarınıza zarar vermeden nem kazanmasına yardımcı olacağız. İyi okumalar. 

Boyalı Saçlar İçin Bakım Yağı

Saç boyamanın estetik olarak ne kadar etkileyici olduğunu bilenler bakımınında ne kadar önemli olduğunu mutlaka anlama ve bilmeliler.Doğa malzemelerle yapıldığı idda edilse bile saç boyalarının içeriğindeki bir takım etken malzemelrin saça nasıl zarar verdiği bugün artık tartışmayacak kadar açıktır.Saçınızı boyamadan önce, ne halde olduklarını kontrol edin. Saçınız ne kadar sağlıklı olursa, alacağınız sonuç da o kadar iyi olacaktır. Bu nedenle boyama işlemini gerçekleştirmeden önceki hafta, saçınıza birkaç kez bakım yapın. İçinde, saçları güçlendiren B vitamini, pantenol, E vitamini, avokado veya Hindistan cevizi yağı gibi nemlendirici maddeler bulunduran ürünleri deneyin.

Boyalı Saçlar İçin Bakım Yağları


Saç boyalarının saça verdiği zararı yok etmek için düzenli bakım yapılması gerektiği unutulmamalı. Özellikle Hindistan cevizi, jojoba ve badem yağının saç bakımında ne kadar etliki yağlar olduğu hatılanarak, e vitamini ile bu yağları güçlü bir koruyucuya çevirmek bakım yağlarımızın etkisi arttıracaktır. Bir maske olarak faydalarından yararlanmak için bir araya getireceğimiz yağların özelliklerine kısaca değinmekte fayda var.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları


Özellikle kozmetolojik olarak çok faydalı bir yağdır. Hindistan cevizi yağı saç yağları içerisinde kuru yıpranmış, saç rengi verilmiş yani boyalı saçlara en iyi gelen yağdır, saçınız kuruyken, bu yağı uygular, bir bone ile sabaha kadar saçınızda bekleten kullanıcılar, bir çok saç problemini azalttığını bildirmektedir. Çok hafif bir yağ olduğu için vücudunuzu yüzünüzü, dudaklarınızı nemlendirmekte kullanabilirsiniz. 


Badem Yağı Faydaları


Çeşitli kaynaklarda badem yağının haricen, yumuşatıcı, yara bakımı, yanık bakımı ve saçları gürleştirici olarak kullanıldığı bildirilmektedir. Badem yağının faydaları noktasında en çok saç bakımı ve kaş kirpik bakımında yararlanılmaktadır. Badem yağı saça uygulanabilen bir saç bakımı yağdır, saçlarda kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır.

Jojoba Yağının Faydaları


Özellikle iyi bir cilt bakım yağıdır. Saç ve tırnaklar için oldukça besleyici ve koruyucu olan jojoba yağı. Saçları ve tırnakları besler. Saç bakımında, Hindistan cevizi yağı ile karıştırılarak faydalanılabilir. 

Boyalı Açlar İçin Bakım Yağı Hazırlamak


Şimdi size uzun süre yetecek kadar bir saç bakım yağı tarifi vereceğim. Yağınızı hazırlayın ve bir şişede saklayın.




  • Hindistan cevizi yağı 100 ml 
  • E vitamini 10 ml
  • Jojba yağı 30 ml
  • Badem yağı 30 ml





Saç bakımı yapacağınız zaman yağınızı bir fırça yardımıyla saç diplerinizden başlayarak boya sürer gibi sürün. Saçta sürülmemiş yer kalmayacak şekilde tüm saça uygulayın. Parmaklarınızla ovalayarak iyice yedirin. Saçınızı varsa bone yok ise kadın yaratıcılığına bağlı bir biçimde poşetle güzelce hava almayacak biçimde sarın. 1 saaten az olmamak kaydıyla bekletin. Yıkamadan önce bir saç kremini saçınıza bolca sürün ve iyice emmesini sağlayın ondan sonra yıkayın. Durulama suyuna elma sirkesi ilave ederseniz saçlarınız daha canlı ve parlak olacaktır. Haftada 1 kere uygulamanız önerilmektedir.




Konumuzla alakalı olarak " Saç Boyasının Zararları " başlıklı yazımı ve evde keratin bakımı konulu yazılarımında dikkate değer olduğunu vurgulayarak iyi okumalar dileriz.

Hiç yorum yok